Over de jaren heen zijn er tientallen verschillende roulettestrategieën bedacht. Een paar van de bekendste strategieën vind je hieronder. Het is erg belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de verschillende soorten roulette en de spelregels voordat je begint met het toepassen van deze systemen.

Martingale strategie (verdubbelingsstrategie)

Dit is één van de meest bekende en meest gebruikte roulettesystemen bij Amerikaans roulette ter wereld. De strategie is om de inzet te verdubbelen als er een ronde verloren is, en zo meer winst te maken als je wint. De strategie begint met het wedden op zwart of rood. Als je de ronde wint, zet je elke nieuwe ronde in op de kleur die in de vorige ronde niet gevallen is. Bij elke ronde die je verliest, verdubbel je je inzet voor dezelfde kleur voor de volgende ronde.

Door het verdubbelen van de inzet bij het verliezen van een ronde, maakt de speler altijd winst als er een ronde gewonnen wordt. Een nadeel van deze strategie is dat de inzetten na verloop van tijd erg hoog kunnen oplopen, en de maximale inzetlimit bij de speeltafel bereikt kan worden. Als je dan de ronde verliest, is het spel voorbij.

Paroli strategie

De Paroli strategie is in wezen het omgekeerde van de Martingale strategie. Met dit systeem verdubbel je de inzet niet als je een ronde hebt verloren, maar als je een ronde hebt gewonnen.

De kleur van inzet verandert bij een verlies en blijft dezelfde kleur als de ronde gewonnen wordt. De nadelen van deze strategie zijn hetzelfde als die van de Martingale strategie: de bedragen kunnen snel erg hoog oplopen.

Red Bet strategie

De Red Bet strategie is vergelijkbaar met de Martingale strategie. De speler zet in op rood en verdubbelt de inzet als er verloren wordt. Na de eerste verliesronde zet de speler echter ook een basisinzet op zwart, die constant gehouden wordt totdat de speler wint.

Strategie voor Amerikaans Roulette

D’Alembert strategie

De D’Alembert strategie is vergelijkbaar met de Martingale strategie, behalve dat er bij deze strategie een stuk minder ingezet wordt. Je vermindert je inzet met één als je wint, en vermeerdert je inzet met één als je verliest. De gouden regel bij deze strategie: als de hoeveelheid successen even groot is als de hoeveelheid verliezen, heb je een gegarandeerde winst. Het nadeel van deze strategie is dat de speler even vaak moet winnen als hij verliest, wat op de lange termijn niet vaak voorkomt.

Labouchere strategie

De Labouchere strategie is een iets ingewikkelder systeem en heeft oefening nodig om eraan gewend te raken. Het is een systeem waar je van tevoren de regels bepaalt van het spel. De speler beslist hoeveel er gewed wordt, en hoe lang hij maximaal kan spelen. De weddenschappen liggen op even/oneven en op rood/zwart. Labouchere kan niet op een andere weddenschap gebruikt worden, omdat de wiskunde erachter dan niet meer klopt. De speler maakt een “weddenschapslijn” voor zichzelf, waarin de nummers afhankelijk zijn van de hoeveelheid die je in mag zetten en hoe lang je door mag spelen. Een voorbeeld is een lijn van 1-2-3-4-5.

Zodra je je weddenschapslijn hebt gemaakt, neem je de twee buitenste getallen en tel je die bij elkaar op. De uitkomst van die getallen is het getal waar je op inzet. In dit geval is dat bijvoorbeeld 1+5=6. Als je de ronde wint, streep je de buitenste twee getallen weg van de lijn en voeg je de volgende twee nummers samen. Als je de ronde verliest, streep je de buitenste twee getallen niet weg, maar voeg je het opgetelde nummer toe aan de rechterkant van de lijn. Dit gaat door totdat het einde van de lijn wordt bereikt door de laatste twee nummers weg te strepen. Als je net zo vaak wint als je verliest zonder een lange verliesperiode, maak je als speler winst. Het nadeel van deze strategie is dat je lijn in lengte toeneemt bij elk verlies, wat ervoor zorgt dat je meer en vaker moet inzetten om het aantal weer naar beneden te krijgen.

James Bond strategie

Deze strategie werd door het personage James Bond gebruikt, in de boeken van Ian Fleming. De speler wedt dezelfde inzet bij elke draai van het roulettewiel. Je wedt als volgt: €14- op de getallen 19-36, €5- op de straat 13-18 en €1- op de 0, voor een totaal van €20-. Er zijn vier mogelijkheden na elke ronde. De bal kan landen op nummer 19-36, wat een winst oplevert van €8-. Hij kan landen op nummer 13-18, wat een winst oplevert van €10-. Als de bal op de 0 landt krijgt de speler een winst van €16-, en als hij landt op de nummers 1-12 verliest de speler €20-. Op de lange termijn is dit systeem echter niet winstgevend. Of de speler winst of verlies maakt, ligt nog steeds aan zijn geluk.